2021-10-26 12:18:46• hírek • közlemény

A szatmári Kovács Balázs 12-ik lett a Hibrid Sakk Európa-bajnokságon

Október 15. és 21. között tartották a gyermek és junior korosztályúak számára a Hibrid Sakk Európa-bajnokságot. A megmérettetésen 32 ország 871 sakkozója vett részt, akik összesen 58 helyszínen találkoztak, hogy összemérjék tudásukat. Romániát egy 32 sportolóból álló küldöttség képviselte, akik az ország három versenyközpontjában ültek asztalhoz (21-en Bukarestben, 6-an Jászvásáron és 5-en Tordán).

A nagyszabású verseny egyetlen szatmárnémeti résztvevője Kovács Balázs volt, aki a 8 éves fiúk osztályában versenyzett és szerezte meg 6 pontot begyűjtve a megtisztelő 12. helyet a 81 versenyzőt felvonultató mezőnyben. Fontos hozzátenni, hogy Balázs a 7 éves gyerekek között a legjobb helyezést érte el,  az U8-ban pedig a román válogatott legjobbjaként fejezte be a versenyt. 


"A mindössze 7 éves Kovács Balázs a Szatmárnémeti Városi Sportklub igazolt játékosa, aki Margareta Sarivan és Ciprian Munteanu edzők útmutatása mellett mélyíti el tudását a sakkban – az idei évben elért eredményei révén pedig méltán lehetnek rá büszkék az ország sakkozói. Gratulálunk, Balázs! Büszkék vagyunk rád és osztozunk veled a boldogságban a kitűnő eredményeket látva" - írja közleményében a sportklub.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: